2017-03-18
呢间餐厅嘅知名度相信大家都知几高,呢间系小编其中一间系沙田谂唔到食乜就会去食嘅餐厅之一,因为佢嘅CP值实在太高,就算等位都要等,并且每次都要支持佢嘅蜜糖鸡翼,真系无得输。呢间分店相对比较细,如果唔系下午茶过后咁嘅时间,基本上都一定要等位,特别系晚市嘅时候。当晚小编同一位友人大约八点钟嚟到呢间餐厅,大约等左5分钟就有枱啦, 可能系因为平日啦。唔讲咁多,讲返啲嘢食先!我哋两个人total叫咗四样嘢加每人一杯饮品。*** 冻/热荔枝茶: $24呢杯系冻既荔枝茶,第一次饮,感觉唔错,不过好彩小编嗌左佢少甜,因为少甜左之后其实都比较甜!但系佢就有好重嘅荔枝味,清清甜甜,上面仲有三粒附送嘅荔枝果肉添,感觉好似好抵!*** 蜜糖鸡翼: $40第一个黎嘅就系小编同友人最爱嘅蜜糖鸡翼,相信呢一个都系好多人好钟意黎食嘅其中一款食物,因为佢真系好好食!首先系佢嘅蜜糖味好重,成只鸡翼甜甜地咁几好食,加埋佢嘅香烤煮法好好,唔会令到只鸡翼好油腻之余,食落去只鸡翼保留左佢嘅肉汁喺入边,真系无得顶。最衰得五只,如果唔系真系10只都成落!*** 烟肉芝士薯皮: $42呢个薯皮都好食,不过今次就系唔太清楚点解佢会加左啲沙
唔讲咁多,讲返啲嘢食先!我哋两个人total叫咗四样嘢加每人一杯饮品。 *** 冻/热荔枝茶: $24
呢杯系冻既荔枝茶,第一次饮,感觉唔错,不过好彩小编嗌左佢少甜,因为少甜左之后其实都比较甜!但系佢就有好重嘅荔枝味,清清甜甜,上面仲有三粒附送嘅荔枝果肉添,感觉好似好抵! *** 蜜糖鸡翼: $40
首先系佢嘅蜜糖味好重,成只鸡翼甜甜地咁几好食,加埋佢嘅香烤煮法好好,唔会令到只鸡翼好油腻之余,食落去只鸡翼保留左佢嘅肉汁喺入边,真系无得顶。最衰得五只,如果唔系真系10只都成落! *** 烟肉芝士薯皮: $42
呢个薯皮都好食,不过今次就系唔太清楚点解佢会加左啲沙律酱喺上面,令到成件事有少少怪怪地,因为平时通常都只系得芝士系面头,所以今次都有堂餐厅反映咗一下。 *** 半千岛海鲜批: $48
其实食Pizza并唔系一定系Pizza Hut食嘅专利,好多地方食Pizza其实都好好味,分分钟仲好味过佢添。而eurogogo嘅Pizza其实亦都唔差,虽然只有一款批嘅厚度比客人拣,但系呢个厚度其实系啱啱好唔太博弈论太好,佢嘅酱汁调教,以至到上面嘅材料款式同数量都做得好好👍🏿 *** 菠菜汁龙利柳阔条面: $60
呢度其实都有好多pasta比客人拣,不过小编最钟意嘅就系呢一个阔条面,因为感觉唔会太heavy,而焗嘅做法又令到阔条面嘅质感做得好好,加上面头焗完嘅芝士,配合软林林嘅龙利柳,连同白汁一齐食成件事真系好perfect 。