越發越南菜聞名不如見面,天天氣涼涼地,今日放工7:40去排隊,已經被告知係最後一台客人啦,入座時間為9:15。越南熱情果梳打($29): 自己個人口味,本身都好鍾意熱情果,所以見到有佢嘅嘢都會嗌。口味正常,真係如其名咁樣熱情果+梳打水。自己覺得冇其他人吹捧得要必飲。招牌牛柳牛丸粉($99): 去過越南嘅都知道,其實如果以呢個價錢係當地已經食到幾碗,不過喺香港質素都真係有啲參差嘅。佢嘅牛丸咬落去有肉汁流岀幾好味,本身肉質都會較實。牛柳係手切牛柳,睇得出係新鮮嘅,湯都夠熱,兩三下已經由血紅色變到粉紅色。 湯底亦都鮮甜,而且飲完唔會覺得喉嚨好乾好想飲水。香露牛柳撈檬($88): 自己就覺得正正常常,牛柳嘅調味冇乜話好特別,有驚喜嘅係香露應該係自己調製嘅,起碼唔係喺出邊平常見到一咋俾你任倒嗰啲。入邊仲加咗酸蘿蔔,係開胃之選。越發牛油雞翼($78): 自己私心推介係呢一個! !本身以為係平時人地用牛油煎雞翼,但係上菜聞到香蜜味,雞翼上面有一粒粒以為係花生碎,點知原來係脆乾蒜,中正哂我嘅最愛。一啖咬落去會食到蜜糖,乾蒜同埋雞翼,呢個組合喺出邊好似印象中冇乜食過。而且蜜糖同埋蒜落得好多,喺碟上面仲

越發牛油雞翼($78): 自己私心推介係呢一個! !本身以為係平時人地用牛油煎雞翼,但係上菜聞到香蜜味,雞翼上面有一粒粒以為係花生碎,點知原來係脆乾蒜,中正哂我嘅最愛。一啖咬落去會食到蜜糖,乾蒜同埋雞翼,呢個組合喺出邊好似印象中冇乜食過。而且蜜糖同埋蒜落得好多,喺碟上面仲有一嚿嚿掛唔到上雞翼身嘅,識落係好痴人,但係好過癮。如果鍾意呢個組合嘅一定要試!

總結:搵日如果真係有時間嘅又唔使排多過30分鐘嘅話,我諗我會為咗呢個雞翼再黎嘅。