2019-09-26
呢晚发生左件好电视剧桥段既一幕,就系系我完左活动准备等巴士返归既时候,系巴士站见到昔日中学时期既师姐!!!我地仲倾到有车黎都视而不见,最后我地仲决定唔返归,一齐揾个地方食dinner,继续倾xppp我地去左车站附近既一间拉面小店,格局装修日系,虽然地方唔算大,但都唔会好逼夹~~全店只有两款拉面(虾味噌/豚骨)同两款小食(小龙虾蟹籽沙律/饺子),可以单点拉面或者套餐(配小食),我地都拣左配套餐,可以share两款小食一齐食!!个晚我要左虾味噌个款,拉面铺上樱花虾,系浓郁既汤底上增添虾鲜之味 :)面身为直面,份量不少亦为挂汤~~配上豚肉叉烧同糖心蛋,总系觉得食拉面就一定要配流心蛋,如果唔系就硬系觉得争d争d咁xppp而呢到既蛋都处理得唔错,既是流心而味道得宜~~师姐就要左豚骨汤个款,面条相同,亦系配上豚肉叉烧同糖心蛋,佢话整体味道都几好 :)小食方面,日式煎饺子就一客四只,煎得都尚算香脆,味道不过不失~~而小龙虾蟹籽沙律就几有惊喜!!沙律以球体呈上,再由自己包上紫菜同吃~当中既小龙虾肉爽弹,加上有脆卜卜既蟹籽,口感丰富味道又match,下次如果黎都会encore ;)呢晚同师姐倾左好耐,讲
面身为直面,份量不少亦为挂汤~~
而呢到既蛋都处理得唔错,既是流心而味道得宜~~
而小龙虾蟹籽沙律就几有惊喜!!
沙律以球体呈上,再由自己包上紫菜同吃~
呢晚同师姐倾左好耐,讲返起唔少以前读书打波既趣事,真系好怀念昔日青春既时光啊!!