2020-05-14 296 浏览
今日收工就念住求其楼下揾间野食下算啦,见到e间平时排晒长龙嘅虾面店只系需要等好耐嘅虾面店今日只系需要等几张枱嘅时候,就紧系等下啦!等左20分钟左右,有位啦!首先店员就帮我地探热,然后就安排就坐啦!望下个menu ,我地就点左个槟城寻味二人套餐啦!首先系我嘅虾肉鱿鱼辣味虾汤底油面,店员话个份量唔系好大但系其实够大呀!首先就试下个汤底先,唔系太辣但系都几香口,而且都好重虾味,配料充足,唔系得两三旧,但系虾肉就有d硬,唔系爽口果款,认真讲就真系唔错。跟住就系咖哩喇沙汤底虾肉肉片面,汤底浓而不腻,有微微咖哩香再加上喇沙味道都几夹呀,有旧豆腐卜索下d汤就真系超正,两碗面个汤底都非常好,绝对可以系做招牌。跟住就系个小食,鸡翼再加上鸡脾肉,鸡翼虽然细只左少少,但系都系合格,皮脆同埋够味道,相比之下鸡脾肉就差少少啦,比较鞋口,但系味道都可以。至于果旧五香卤肉就真系麻麻地,可能就真系唔太岩我地嘅口味,我地都系食左一啖就放低左。之后就系个卤水豆腐豆干卤蛋,e个系要加15蚊呀,基本上都无咩大问题,卤水味道够入味,豆干个口感好实在,好有口感,最欣赏嘅就系只蛋,好入味,而且个皇重有d流心,收货。最后就系食埋件榴

最后就系食埋件榴梿咖央多士同埋杯餐饮薏米水就走啦,多士好脆好香口,榴梿味重过咖央味,饮埋杯野就让位俾其他人啦,会再帮衬。