2024-07-23
日本过江龙一幻拉面,系香港有多间分店,主打浓虾汤拉面。尖沙咀位于游客区,比较多人,所以今次拣咗去荃湾分店试佢推出既任食饺子放题😆 惠顾任何一客拉面,加$28 就可以一小时任食一幻饺子。睇menu 一碟5只既饺子都做紧三十几蚊。如果叫左饺子放题,根本上食一碟已经回本!今日放工过去,肚仔空空,目标系要吃十碟!🫢😹(讲下笑) 一幻既虾汤拉面一向都有保证,汤底浓郁,唔会太咸,食得出用料丰富。而饺子今次系第一次食,一开始店员已经每人上一客饺子。饺子唔算大只,皮薄,馅料份量正常。食落味道偏淡,配上佢附上嘅酱油,配搭啱啱好。而且本身虾汤已经好浓味,饺子清d 反而冇咁滞。不过饺子只系个底微微煎一煎香,总体感觉似蒸饺较多。最后大概一个人食咗三碟半饺子😆 17只左右~基本上食完个面都饱咗七/八成,但系本着放题嘅心态,点都要追加下饺子😅 不过真心要赞一赞侍应服务态度好好,追加饺子都好快送上枱,更会主动问我地使唔使再加饺子。女仔食完碗面+ 2/3只饺子就好够饱。反而男士好啱去食呢个放题,有机会可以去挑战一下! 🤪
最后大概一个人食咗三碟半饺子😆 17只左右~