2023-12-15
挂住日本,又点少得食返一碗汤头浓郁嘅拉面🍜呢~最近发现咗喺中环有一间好特别嘅拉面店,主打新鲜同健康,呢度嘅虾汤系冇落任何味精,经过长时间嘅熬制而成🦐🦐🦐最令人惊喜嘅系,就算唔落味精,良心小店好足料,虾汤都系非常浓郁鲜甜,大赞🔥最后我连汤都饮晒🤫🦐招牌菜「大虾浓汤面」呢度招牌菜入面嘅汤头就系用新鲜嘅虾头同壳慢慢熬制而成。大半只手掌咁大嘅肥美大虾系店主每日新鲜亲自同船家购入,非常有心✨肉质弹牙,啖啖肉。🦐招牌「酸菜鱼汤面」我本身都好钟意食酸菜鱼,呢度嘅酸菜鱼汤比我好大惊喜,唔同于喺其他地方食酸菜鱼上面都有好多油感觉唔太健康,呢度嘅汤头唔油但系又充满新鲜熬制鱼汤嘅风味,食完都唔觉得身体好大负担🥰🍱套餐仲好似日式定食咁样,有齐前菜水果蔬菜🍅🥗✨当中嘅梅酒浸蕃茄仔,系店家自家制作,去皮嘅蕃茄仔浸喺花雕酒和梅酒之中制作,一啖咬落去juicy 又清甜,食完面之后系好好嘅refreshment~ ✨呢度环境都好温馨,好适合三五知己好友过嚟叹返一碗健康又好味嘅拉面♥️
🦐招牌菜「大虾浓汤面」
🦐招牌「酸菜鱼汤面」
🍱套餐仲好似日式定食咁样,有齐前菜水果蔬菜🍅🥗