2019-04-25 52 浏览
因为工作上原因先有机会过去高埔村,行过先知原来有条美食街。好多都系上居下铺,感觉与世无争。特别有间金色house好抢眼,原来系做铁板烧。今晚就book左位试试。首先上左温室野菜沙律同前菜。其中圆形两块系日本莲花干部,味道清幽,爽口。今次试下特上活龙虾铁板烧🦞 二人前$1980+1北海道䖠立贝 带子鲜甜有弹性配下面鲜紫菜汤更甜👍🏻白甘鲷☝🏻原来系连鱼鳞食既鱼架😱由于皮先炸,肉煲熟。鱼鳞炸成金黄,好脆!肉厚实而滑,整个口感真正既外脆内软呀!日本响螺师傅加䜴油简单提鲜,简单爽甜。加上有自家调制调味料提供鲜味更出!重点活龙虾🦞原只起肉跟膏炒,每件都布满creamy同鲜甜既虾膏!超好食👍🏻A5鹿儿岛野崎和牛 厚+薄烧☝🏻☺️钟意食葱既我,薄烧就岩哂!薄烧牛整个口感好似一层薄脂肪包住葱同蒜片。厚烧极肥美,一咬油脂爆发😱肉质肥美带爽。最后仲有炒野菜,鲷鱼汤,炒饭同甜品。影唔哂😥唔好睇分量细细,原来都好饱。师傅会系食客前煮同每道菜介绍,个人几喜欢呢种沟通同对食物同厨师既了解而且食材新鲜。👍🏻

今次试下特上活龙虾铁板烧🦞 二人前$1980+1
北海道䖠立贝
带子鲜甜有弹性配下面鲜紫菜汤更甜👍🏻
白甘鲷☝🏻
日本响螺
重点活龙虾🦞
A5鹿儿岛野崎和牛 厚+薄烧☝🏻☺️
钟意食葱既我,薄烧就岩哂!

最后仲有炒野菜,鲷鱼汤,炒饭同甜品。影唔哂😥
  • A5鹿儿岛野崎和牛
  • 白甘鲷