2024-07-23 77 浏览
今日落雨湿湿,我地唔出外面揾食,懒懒地留返系将军澳区🤭上次系宝琳经过见到有间拉面店未试过,今次就去试下先😋和风冻蕃茄🍅冻蕃茄好适合夏天食,加上甜甜酸酸嘅酱汁,最啱夏天做开胃菜,蕃茄凉浸浸酸酸甜甜,我都忍唔住食左大半🤭自家制阿根廷红虾鸡肉饺子🦐🥟饺子外型特别,同普通一般饺子唔同佢嘅做法系用饺子皮包住鸡肉同原只阿根廷红虾,外型已经吸引眼球👀而且好有虾味,好正👍🏻拉面面条用日本面粉都系自家制,比出面既面条特别啲,感觉上有少少似荞麦面咁,都几弹牙😋而我最欣赏系佢地面同汤面系自家制唔系现成货,好有诚意👍🏻澳洲顶级肉眼酱油牛骨清汤拉面🐃🍜牛肉摆放得好吸引,牛味香浓而且好软熟🤤汤底亦一样好香牛味🐃原来系拉面店用带有肉同筋膜,油脂嘅牛肋骨慢火熬制加上秘制昆布酱油而制成,牛肋骨汤底带有少少牛臊味,不过一样好正😋虾红汤拉面🦐🍜餐牌介绍虾汤底用多种虾经多重工序每日熬煮,虾味果然好香浓,店员面好细心提示我地食之前捞均,虾味更浓郁😋🤑 人均消费:~$140🤩 推荐指数:8 / 10📍 餐厅资料:虾魂 (将军澳)将军澳宝琳运亨路1号新都城中心一期2楼241, 250&251号舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.

和风冻蕃茄🍅

虾红汤拉面🦐🍜
虾红汤拉面

🤑 人均消费:~$140
🤩 推荐指数:8 / 10
📍 餐厅资料:虾魂 (将军澳)

☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*
喜欢我的食评请Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去处 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #将军澳美食 #宝琳美食 #拉面 #自家制 #虾汤拉面 #虾魂
和风冻蕃茄
自家制阿根廷红虾鸡肉饺子