2022-10-06
今日过嚟中环街市食lunch,见到新开嘅咖啡店,系Tiffany Blue颜色嘅装修,非常抢眼!望吓个Menu,一眼相中Coffee Blues,即系蝶豆花燕麦奶咖啡,咖啡师5分钟就将咖啡送到我面前,全部同事一齐哗哗声,因为杯咖啡实在靓到不得了,大家不停打卡!蝶豆花+咖啡,饮落几清新,唔系太甜,饭后饮都几舒服,唔会有饱饱济济嘅感觉,兼有提神作用,饮完好有动力喺公司继续搏杀!好Man嘅男同事叫咗Pinky Rubato,中文名系「粉红解放」,我仲以为佢会叫Ginger on Rock,即系「够姜摇滚」,估佢唔到,哈哈!我下次都要叫「粉红解放」!咖啡师话呢度会不定期有Buskers 驻场唱歌,唔怪得店名叫The Busking Corner啦!