2020-05-02 524 浏览
旧舖去过无食过,因为太多人,今次早少少去到排队等开门,不过当然仲有人早过我,总算第一转入倒,如果唔系又要等下一次,因为lunch 后嘅行程已plan好,唔会等。入到去系好有格调嘅装修,暗暗地,有bar 位,有几张四人台,无大嘅落地玻璃,只有窄窄嘅小玻璃窗可望到些微出面嘅环境,感觉好幽静,凉快同神秘。三个人,点咗2个窝夫同一个香草包,窝夫先到,系原味配生果,窝夫有4件,心型嘅,份量唔算细,望落去有啲㶶㶶地,啱晒我心水,一切落去够脆,未入囗已有信心会几好食,果然又香又脆,好好味,旁边生果有奇异果,士多啤梨,蓝莓同火龙果,overall都麻麻,唔太甜。另一个系伯爵cream 朱古力雪糕窝夫,cream好多好多,窝夫同样有水准。我杯咖啡到了,系我最爱嘅mocha , 嚟到见倒个拉花好特别好可爱,除咗有几块叶仲有只蜗牛喺上面,好得意,而重要嘅系除咗外在美都有内在美,系好饮嘅。跟餐仲可以平5蚊。香草包可拣鸡,猪or 蕃茄,我地拣咗蕃茄,呢个唔算有惊喜,不过芝士都好香。
原味生果窝夫
伯爵忌廉窝夫