2014-10-24 2873 浏览
同事们肯陪我出嚟食Lunch,又劲推介呢一度,所以我就决定再远都行过嚟啦~ 但原来劲难揾,我无谂过系一个好容易会见唔到嘅商场入口入面............舖内位置唔多,但系都算坐得舒服,唔会背贴背咁坐~ 传闻呢度系出名蟹肉云吞面,我系无望餐牌遥控同事嘅情况底下,我吃左呢碗蟹肉云吞米,佢地嘅米粉系用新竹米粉,真系好幼~ 面头仲有啲脆腐竹,通常啲舖头俾菜多过俾其他野,而腐竹系浸到淋多过脆朴朴,但呢度就系特别在呢样野! 而且啲脆腐竹浸左蟹汤更好吃! 云吞嘅份量有5粒,个人认为都真系几够~ 其实呢碗面,难得在系你俾四十几蚊,你真系见到啲蟹肉,嗱~我咁讲系有啲肤浅,但老实讲,见到蟹肉嘅感觉真系有种无俾人呃嘅感觉! 俾得好值~
舖内位置唔多,但系都算坐得舒服,唔会背贴背咁坐~
2014-10-20