2022-08-17
🤤蟹🦀蟹🦀蟹🦀‼️去食「蟹王盛宴」啦~钟意食蟹一定唔好错过啦🤩哥哥钟意食小笼包,梗系去翡翠拉面小笼包啦~咁啱出咗个主题蟹嘅套餐🦀啱晒我呀😍4人套餐包左10道菜同埋嘢饮,份量好够!非常丰富~我哋四大两小都好够,食到好满足呀🤤先来三款 #经典上海前菜👉🏻#蟹肉麻酱粉皮🦀 #花雕醉鸡🍗 #镇江排骨🍖最爱麻酱粉皮💕 麻酱又香又开胃!加埋蟹肉非常鲜味呢🤤即制手工点心👉🏻🦀 #蟹肉瑶柱小笼包🦀内馅加入鲜味瑶柱同蟹肉,超鲜甜呀!入口肉汁丰富,皮薄馅靓🤤一笼真系唔够喉⋯ 🔸#上海小菜👉🏻🦀椒盐炒蟹🦀松子鱼🐟瑶柱冬菇扒时菜🥬 好惹味嘅椒盐炒蟹🦀连壳都食得㗎!啱晒我钟意食蟹但系唔识剥壳嘅人😍 炸蒜劲香!每啖香脆又鲜甜~仲有真系蟹嘅赛螃蟹,有蟹白又有蟹肉,口感好丰富呀🦀我好怕食鱼惊有骨,但呢款松子鱼,啖啖鱼肉!劲正~酸酸甜甜非常开胃🤤 🔸足料靓汤👉🏻 #蟹皇羹 啖啖肉呀!非常足料😋 🔸主菜👉🏻 #蟹肉麻酱冷面 大热天时食冷面凉浸浸!手工拉面好弹牙~配上鲜甜蟹钳同蟹肉流晒口水🤤 🔸最后甜品👉🏻 #红枣雪耳糖水(冻),好滋润又凉浸浸,套餐本身送豆浆/柠檬薏米水,我哋冇叫另外+$20升级特饮😆大热天时饮完透心凉呀👉
先来三款 #经典上海前菜👉🏻
#蟹肉麻酱粉皮🦀 #花雕醉鸡🍗 #镇江排骨🍖
最爱麻酱粉皮💕 麻酱又香又开胃!加埋蟹肉非常鲜味呢🤤
即制手工点心👉🏻🦀 #蟹肉瑶柱小笼包🦀
🔸#上海小菜👉🏻
🦀椒盐炒蟹🦀松子鱼🐟瑶柱冬菇扒时菜🥬
🔸足料靓汤👉🏻 #蟹皇羹 啖啖肉呀!非常足料😋
🔸最后甜品👉🏻 #红枣雪耳糖水(冻),好滋润又凉浸浸,套餐本身送豆浆/柠檬薏米水,我哋冇叫另外+$20升级特饮😆大热天时饮完透心凉呀👉🏻热情果蜜桃椰果梳打、无花果柠檬梳打、紫薯红豆爆爆珠豆浆🍹爽呀!
🔸另外仲叫咗👉🏻
✨经典小笼包🤤小笼包真系必食嘅!入口爆汁👍🏻👍🏻👍🏻要再encore啊!
✨葱油饼🤤酥饼质地,好香葱味!
✨清炖鸡汤拉面,清清地比妹妹食嘅~鸡汤好香浓!呢度有儿童餐㗎,下次可以试吓~
✨豆沙锅饼,外脆内软,哥哥一口气食咗一半😋