2023-01-12
食晏时间同朋友👱🏻♀️一齐喺呢个商场,要揾嘢食医肚,喺商场行咗个圈,见到呢间上海餐厅/面馆,有「午市套餐」,好似几啱大家胃口,咁就决定入去开餐😁呢度有多款「午市自选套餐」,咁我哋拣咗 $94 嘅「鲜蟹粉黄鱼片面」,小食拣咗「菜肉云吞三只」,饮品拣咗「热豆浆」😆「鲜蟹粉黄鱼片面」:有一层「蟹粉」铺咗喺面上边,我哋用匙羹搯起嚟食,几好味😋;「黄鱼片」新鲜肉质结实😋;面条就煮得软腍腍😋「菜肉云吞三只」:每一只云吞体质都颇为巨型,里便系我喜欢简单嘅白菜🥬同猪肉🐷仲有呢杯热豆浆😆午餐加 $16 要咗「芥兰菜」:新鲜、嫩绿、爽脆😆$58 嘅「镇江水晶肉」:啫喱状、镇江肉,沾镇江醋一齐食,开胃😋$98 嘅「香糟黄鱼片」:朋友同我都钟意食「黄鱼片」,所以加咗呢个菜,「黄鱼片」肉质鲜嫩味鲜甜😋;仲有大量「云耳」垫底😋
仲有呢杯热豆浆😆
午餐加 $16 要咗「芥兰菜」:新鲜、嫩绿、爽脆😆