2017-03-18 505 浏览
🍢🥃🍱夜晚流流三五知己想倾下计,食串烧当然系最好选择😎👍🏻去左好耐冇踏足过既佐敦渡船渡,众所周知呢度超多好野食仲要开得好夜👍🏻同大家介绍呢一间好好味既"海盐烧"😍坐得舒服又唔迫👍🏻香港既串烧店大部分以七味粉为主,而呢度重点系标榜用日本冲绳嘅天然盐粒调味!带出真正食材鲜味。"招牌海盐烧蚝"你估唔到烧完之后肉质胀卜卜重keep住劲鲜甜好juice,根本唔需要用其他蒜蓉或者葱调味料,冲绳海盐已经足够提升蚝既鲜味,啖啖肉再饮埋d蚝汁!超正!每枱用$28就食到既三文鱼!新鲜大大块!物超所值👍🏻"盐烧鸡翼"系必食推介,金黄色外表唔会烧到干争争重好光泽,肉质嫩滑又有阵阵"孜然粉"味,我地三个女仔食完一串,第2 round忍唔住再叫多一串😝好好味!"盐烧茄子"茄子大大碟系咁多配料配合底下劲入味!食咗咁多烧物,食返个"冰镇日本鲍片"清一清喉咙!😋"盐烧韭菜"同"盐烧四季豆"系食串烧必点之一,非常入味!d韭菜好新鲜食落口索索声!四季豆又好甜!"炸紫心香芋丸"必食!热辣辣流心香芋,又甜又烟韧!呢度嘅食物因为即叫即烧,普遍都要等15分钟左右,亦有提示牌叫客人稍安无燥,大家都知道串烧系一种慢工出细货嘅食物😋最抵
每枱用$28就食到既三文鱼!新鲜大大块!物超所值👍🏻
"盐烧茄子"茄子大大碟系咁多配料配合底下劲入味!
食咗咁多烧物,食返个"冰镇日本鲍片"清一清喉咙!
"炸紫心香芋丸"必食!热辣辣流心香芋,又甜又烟韧!
呢度嘅食物因为即叫即烧,普遍都要等15分钟左右,亦有提示牌叫客人稍安无燥,大家都知道串烧系一种慢工出细货嘅食物😋最抵赞系食完返到屋企都唔会觉得好口渴,下次gathering又有蒲点啦😝