系无book餐厅下,同友人系荃湾揾野食医肚。难得经过呢间餐厅有蚝食,决定蚝一蚝佢🥂-餐厅门口好开扬,因为佢唔系对住户外,而系商场入面,感觉都有少少奇怪。不过其实内里有惊喜🤩!!-生蚝 ($18-$58;叫一打仲有一枝白酒送)提外话,枝白酒真系好好饮😋😋 好易入口,好smooth, 酒精味又唔系特别浓,不知不觉令人饮多左🤪-讲番重点:生蚝🦪同友人成个生蚝menu都叫哂,每款试下。🦪 Irish 果只够肥美,好食,但海水味偏重。🦪个人就最钟意食USA 美国顶级生蚝,够大只,味道既层次都出晒黎😍🦪钟意食重金属味既可以试试pearl 果款,食到最后回味果啖,包你有惊喜-牛扒 👍🏼煎得岩岩好,唯一有一分要扣既系可能系个汁实左太多,覆盖左少少牛扒本身嘅味道,建议下单嘅时候同侍应讲要少汁😂-另外都值得一提嘅系,牛扒加$40可以upgrade去一个餐,非常之抵食,有餐前汤(龙虾汤),鹅肝三文鱼多士,以及甜品,叫咗心太软☺️☺️-一个小加分位🤩🥂餐厅去到9:00左右,仲有人live弹结他,唱歌,令人彷佛置身喺欧洲法国嘅餐厅内🤤🤤
生蚝 ($18-$58;叫一打仲有一枝白酒送)
讲番重点:生蚝🦪同友人成个生蚝menu都叫哂,每款试下。
🦪 Irish 果只够肥美,好食,但海水味偏重。
牛扒 👍🏼
一个小加分位🤩🥂

生蚝
龙虾汤
鹅肝多士,三文鱼多士
心太软
2020-06-08