当晚有叫做紧10元一只的特价蚝 (当日系法国蚝)size 相对正价蚝细只, 味道唔错。另外我地都叫咗其他品种, 包括试咗杜拜, 苏格兰, 南非及澳洲蚝, 正价系 39-49 元一只, 最欣赏苏格兰蚝入口颇滑同满口海水味, 澳洲蚝够 creamy, 杜拜蚝虽然入口时比较淡, 但之后回甘, 各有各的特式, 大家食得好畅快。所以跟“蚝站” 这个餐厅名称甚是匹配, 值得一赞! 至于其他菜式与同类型餐厅比较没甚特别之处, 味道ok, pizza 单看价钱 ok, 上桌先知原来只得 6 吋细 size, 略嫌贵咗少少。 同埋叫咗个2公升Stella Artois啤酒, 有麦味, 基本上餐厅环境都舒服好坐, 大家都吃得好尽庆, 大班人庆祝的地方。
2022-08-21
  • 生蚝