2022-10-10
去开旺角想食扒又食海鲜,揾到呢间餐厅价钱都几相宜,2人餐都几多野食,就去试下😋—————————𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘 🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :我地点左2人餐,套餐可以拣2款主食同2款小食,选择都算多。首先上左餐汤,番茄汤好足料,味道非浓郁好味😋😋之后上左一盘冻海鲜,有成6只蚝,既新鲜又蚝味浓🤤果然系出名食蚝的😋😋钟意食蚝嘅仲好可以$198单点一打生蚝😝另外仲有带子、螺、蚬、青口同熟虾😂😂好丰富👍👍配酸辣汁食非常开胃。小食我地拣左明太子鸡翼同忌廉蟹肉薯饼。鸡翼系无骨鸡翼,好方便👍酿入明太子,咸鲜味令鸡翼味道更丰富,调味刚好👍薯饼系即炸,里面呈半溶状态😋😋好好食👍主食8款里面我地可以拣2款,分别拣左美国牛板腱同埋美女猪扒配松露白汁。上枱时厚切牛扒表面微微烤熟,放左喺冇烧热嘅石板上。食之前可放在热石板上按自己喜好嘅生熟程度烧熟,再配埋佢地嘅自家烧汁非常惹味。牛嘅肉质唔韧,肉味浓😋😋5成熟就刚刚好~连骨猪扒系熟左跟整块热石上,估唔到咁大块都有两块!近骨嘅肉油脂香丰富,半肥瘦又嫩,点松露白汁好夹。𝗣𝗶𝗰𝘁𝘂𝗿𝗲𝗱 𝗜 𝗵𝗮𝗱 📸🍽 海鲜拼盘x热石牛扒(2人晚餐)$478🍴海鲜拼盘🍴美国牛板
—————————
𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘
🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :
𝗣𝗶𝗰𝘁𝘂𝗿𝗲𝗱 𝗜 𝗵𝗮𝗱 📸
🍽 海鲜拼盘x热石牛扒(2人晚餐)$478
🍴海鲜拼盘
🍴美国牛板腱200g
🍴美女猪扒配松露白汁
🍴是日餐汤(香浓番茄杂菜汤)
🍴蟹肉忌廉薯饼
🍴明太子酿鸡翼