2017-07-10
嚟到呢间以蚝著称嘅餐厅,当然咩熟食都放埋一边先,享受哂生蚝再算!我同另一半都唔系一食就十几廿只蚝嘅小朋友,所以都系order咗一人3只唔同款,不过因为size食食都唔细,已经好够喉!我哋叫咗纳米比亚、美国黄宝石山蚝、太平洋珍宝石蚝,侍应都好帮手,教我哋一定要顺住落咁食,味浓嘅要最后食,而最先就要食纳米比亚先!海水味好轻,所以鲜甜味道好出,有清新感觉,好味!之后食黄宝石山蚝,咸味明显比纳米比亚重,个人喜好鲜甜啲,所以唔算好喜欢,不过肉厚都有满足感。至于重头戏太平洋珍宝石蚝,单系size已经不得了!足足手板咁长,不过同外形相比,佢嘅味道唔算系好浓,重点系好爽口好好咬,大只满足感系唔同啲!食完蚝当然就系熟食时间,我个人对大啡菇爱不惜手,今次都有叫个芝士黑松露焗大磨菇一尝,好浓菇味,推荐!而黑松露牛肝菌薄饼都好好味,唔会太多酱汁,所以即使黑松露味道霸道,都掩盖唔哂薄饼嘅味道,拿掐得几平衡!至于主菜慢煮牛柳比想像中好,好多肉汁,同埋用士多啤梨汁配衬系几得意嘅。不过当然啦,最好味都系蚝!