2019-07-18
今日生蚝心瘾起,同朋友两个去咗呢间喺中央图书馆隔离嘅Oyster Bar。 七点钟到已经坐得满满人, 好受欢迎㖞! 喺呢度有几款唔同嘅生蚝食, 价钱相当抵食 而且叫一支酒仲可以用50蚊换购架换一打/半打生蚝😍睇完个2人餐menu 一开始以为starter小食都系要拣, 点知原来系全!部!都!有!实在太抵即刻决定叫呢个性价比超高嘅餐!!!本身跟餐已经有四只美国中size生蚝,但点满足到我地😂再叫多咗两只法国零号,全部即开,非常新鲜! 超巨形又creamy,好香嘅海水味。两只南非生蚝做下对比,个人最钟意系法国生蚝 size赢晒😂美国蚝相对细只但蚝味金属味海水味样样都好😝跟餐前菜系烟三文鱼沙律,三文鱼嘅份量几多! 芝士焗大啡菇,可能真系因为太巨形,入面有少少唔系焗得好透😂 不过味道依然好好食!! 白酒煮蚬同埋芝士焗扇贝都新鲜大只! 支豆亦非常大碟。 蚝控仲加咗炸广岛蚝,正😂芝士海胆多士非常饱肚之选 😂芝士味非常浓烈,加上淡淡海胆味,又系一个特别嘅combination😋 二人餐连main course都未上已经饱咗😂😂😂主菜意大利千层面同埋安格斯西冷,味道都好好👍只不过我哋已经开始饱,又唔想
主菜意大利千层面同埋安格斯西冷,味道都好好👍只不过我哋已经开始饱,又唔想浪费所以两个人继续食,食到捧住个肚走😂😂😂
其实性价比真系好高,二人餐仲包一支餐酒!! 如果系女仔建议三个人嚟嗌呢个2人餐,再加多几款唔同嘅小食同生蚝,分量会更加适合!! 如果两个男仔都一定够饱😂 哩间必然会再食,下次见😆