2023-01-13
蚝湾 | 食到世界各地既生蚝又到一月 谂住食下生蚝庆祝下 今次揾埋几合朋友系屋企食 所以外卖自取无系餐厅度堂食 但系估唔到外卖都有高级餐厅感觉 盘度有灯 打卡真系岩晒外卖包得好靓 有张黑色既布包住 外面仲有个保温袋放住冰袋 拎到返屋企生蚝都未有变坏🔶生蚝刺身拼盘 生蚝总共有3种种类 有唔同国家既生蚝 淡味浓味 顺住个次序黎食店员话生蚝系蚝场直接攞货 保证新鲜的确 总共有12只 12只都系新鲜无坏1. Tia Maraa Pearl x 4 海水味比较淡 但系有生蚝既鲜甜味生蚝唔算太大只 但都够饱满 有口感2. Tarbouriech Oyster No.2 x 4 呢只生蚝比较大只 颜色都比较白生蚝大大只 咬落去十分饱满 生蚝味道够浓够蚝味有口感 而已食到鲜甜味3. Specials Lambert No.1 x 4 海水味比较重 肉质系比较结实 食落去系比较重味 而且肉质偏实 口感好好食完之后个口都仲好重蚝味北海道带子x2带子肉厚 鲜甜味道都好好 食完生蚝可以食下其他刺身转换口味爽口弹牙 鲜甜有味道法国蓝虾x2估唔到呢度有得叫法国蓝虾 蓝虾刺身鲜甜 虾味都有 而已肉地实为实净有
🔶生蚝刺身拼盘
店员话生蚝系蚝场直接攞货 保证新鲜