2023-02-24 49 浏览
谂住同屋企人食餐饭,就去咗蚝埕就去啦食串烧omakase。店外面嘅环境好有气氛,而且入边可以睇住师傅即场烧烤,真的很正!首先嚟咗啲前菜,首先食水母刺身,之后食蟹膏豆腐,最后再食返啲味噌牛舌。水母刺身冰冰凉凉和鲜嫩爽滑,蟹膏豆腐口味特别,而且好滑,牛舌嘅口感亦都很不错。呢个食法排序餐厅都系别有意思。因为有好多唔同嘅菜式都非常之独特同令人回味 ,所以我推荐一啲值得一试嘅菜式俾大家啦👍🏻其中一个令我觉得印象好深刻嘅就系天妇罗三款,有三款唔同嘅炸物天妇罗(虾、生蚝、秋葵)。喺咸咸地同脆卜卜嘅外皮入边,有鲜甜多汁嘅虾,口感爽脆嘅秋葵同埋海水咸鲜嘅生蚝,同一般嘅天妇罗并不一样,题外话:热辣辣会更加好食🤤第二个非常推荐嘅,就系炭烧酱油饭团🍘,酱油味道恰到好处,饭粒粒粒分明,口感很不错😋第三个推荐嘅就系豚肉火锅(仲有啲菜同菇),我去嘅时候系冬天,食啲热嘢真系啱晒😍豚肉嘅肉汁饱满,而且好嫩滑🍖员工嘅服务态度几好👍🏻餐厅质素很不错,很值得大家一试🥰
季节前菜
天妇罗三款
炭烧酱汁饭团
火锅

员工嘅服务态度几好👍🏻餐厅质素很不错,很值得大家一试🥰
2022-12-08
季节前菜
天妇罗三款
炭烧酱汁饭团
火锅
  • 天妇罗三款,炭烧酱油饭团