2016-12-01 189 浏览
黎到12月系属于圣诞既月份,Yandy一早已经排得密密麻麻。虽然我又一次搞错哂D日子^^"但死都要同好姊妹们食圣诞大餐:)今次去左佐敦既一间意大利餐厅,场地唔错㖞,简洁浪费既情调,餐枱系最近大热既云石纹,好有格调呢:)相信好多朋友仔都几钟意食蚝既,呢间个价位好似几抵既呢!不过,预祝圣诞就紧系试圣诞大餐啦!餐厅当然都早有准备啦:)意国圣诞晚市套餐,$378/Set,价钱黎计都几亲民,话哂都系节日,加埋环境靓靓,值!点餐后,即时有温热既餐包送上,系街到冻冰冰上到黎,有包包暖手同暖肚,真系好正:)大家都知我钟意食条条,微暖,脆口得黎唔会硬到咬唔开,界乎面包同饼干之间既微妙点。我地除左套餐都另外叫左两款小食,★巴马火腿伴无花果沙律 同★香草田螺伴菠菜巴马火腿系无乜得输既,包住无花果食感觉又几得意,不过就甜左少少啦。田螺个香草汁几好,田螺已经拆好壳,一啖一粒几爽。前菜到,我拣左★招牌海鲜拼盘新鲜生蚝:嗯...水洗过,几乎无味,认真失望...鸡尾酒冻虾:不过不失,但虾味同酒味都欠奉...翡翠螺:三款入面最OK的,但都系无乜螺味...有少少失望既一环,但友人大赞另一款前菜带子超正,我下次再有机会要转

相信好多朋友仔都几钟意食蚝既,呢间个价位好似几抵既呢!
不过,预祝圣诞就紧系试圣诞大餐啦!

餐厅当然都早有准备啦:)

田螺个香草汁几好,田螺已经拆好壳,一啖一粒几爽。
前菜到,我拣左★招牌海鲜拼盘

新鲜生蚝:嗯...水洗过,几乎无味,认真失望...

鸡尾酒冻虾:不过不失,但虾味同酒味都欠奉...

翡翠螺:三款入面最OK的,但都系无乜螺味...

有少少失望既一环,但友人大赞另一款前菜带子超正,我下次再有机会要转款((握拳
黎到★鲜蟹肉南瓜忌廉汤

挽回不少分数呢!鲜蟹肉多到一个点,一啖汤有半匙系鲜蟹肉,真系无得输,加上南瓜香浓得黎唔会抢走蟹肉味,忌廉亦唔会太稠,配搭完美:)
★香煎澳洲西冷扒黑松露菌烧汁

我最爱既主菜黎啦:)

大大块牛扒,见到都心心眼>////<

肉味满满的,个人对澳洲牛牛系有少少偏心的,属于比较有咬口的,嗯...咬到最后是有点累啦XD但咁大块扒我食哂呀!可想而知有几好味!
最后结尾既系★自家制芝直饼伴榛子酱

虽然我唔太好甜品,但呢个Size岩岩好,唔太甜,软硬口感岩岩好,中和返岩岩食光光既巨大肉肉,感觉真不错!

整体对食物既满意度都唔错,冷盘以外我都觉得好给力:)

加上环境很舒适,坐得几宽敞,到圣诞时再加多少少节日气氛,应该很不错!