2017-01-22
Happy Friday就约左成班朋友去gathering食啲好野慰劳下自己先系架嘛 朋友就一早book左依间离我好近既餐厅 之前都无食过所以都感到好新鲜期待 基于个人对点餐真系一个baby甘 所以就等朋友发办 同时我就点饮料啦 有兴趣佢地既cocktail就拣左杯靓靓颜色既~一开始先来点海鲜海鲜拼盘 $428入面有好多海鲜 青口蚬螺虾 其中我最爱螺 系满满鲜甜既 吾会有腥味 而且下面既内脏位吾会痴住 系一拉一转就食得啦 而虾系好大只另外佢只面包蟹都几大一边 同埋膏都好鲜海鲜拼盘既蚝吾够 我地就encore左啲泥share 蚝大约系32-55/2只 只只都有自己特色 有啲仲劲肥美 所以都觉得抵食既Pacific Rock Oyster, Kumamoto Oyster, Scotland Rock Oyster, Irish Rock, Gillardeau Speciale , White Pearl, Fine de Claire 有7种蚝 我就食左Pacific Rock Oyster 系最大只既 口感好肥美 系较鲜甜 矿物味系吾重既 所以特别讨好我另外更鲜甜既系Kumamot
海鲜拼盘 $428 入面有好多海鲜 青口蚬螺虾 其中我最爱螺 系满满鲜甜既 吾会有腥味 而且下面既内脏位吾会痴住 系一拉一转就食得啦 而虾系好大只 另外佢只面包蟹都几大一边 同埋膏都好鲜 海鲜拼盘既蚝吾够 我地就encore左啲泥share 蚝大约系32-55/2只 只只都有自己特色 有啲仲劲肥美 所以都觉得抵食既Pacific Rock Oyster, Kumamoto Oyster, Scotland Rock Oyster, Irish Rock, Gillardeau Speciale , White Pearl, Fine de Claire 有7种蚝 我就食左Pacific Rock Oyster 系最大只既 口感好肥美 系较鲜甜 矿物味系吾重既 所以特别讨好我 另外更鲜甜既系Kumamoto Oyster 虽然细细只但吾惹小
海鲜鸡尾杯 $88 presentation好正 系用cocktail杯装 带子好嫩 亚拉斯加蟹饼 $92 除左肉类 最爱就系依个蟹饼 入面系实实在在既蟹饼 一食感觉到好有份量 又整得好香口 虽然甘多人只分得一口仔 但真系有余韵在 特级安格斯西冷牛扒 9oz $228 对于食肉兽睇到已经好愉悦 啲坑纹 再加上面头薯片既引诱~ 切开系粉嫩既 食落亦愈嚼愈香~焗羊架 $228 全晚最爱莫过于依个羊架 整体肉系嫩口既 羊吾太膻 口感系一级棒 比牛来得完美 烧焗猪仔骨 $198 猪仔骨系惯常既烧做法 令到肉质好淋好入味 但相比下我更爱羊架 系外面难找既口感同味道另外仲食左 甜品拼盘 $168 甜品拼盘太perfect了 有齐3种 其中仲蕴藏心机 有心太软crumble同埋baileys既芝士蛋糕 蛋糕好奶滑 而配搭既雪糕黏黏的吾易溶 碎碎面头好脆 加上berry既酸甜 雪糕慢慢融为一体 可以食好多口 心太软吾太腻 外面雪糕仲几脆同挺身 食到差吾多 10点正依个钟会响 系归家的讯号haha