2023-04-08
📍中环 生蚝&烧蚝放题 喜多嬉牡蛎屋 📍作为生蚝爱好者,之前一见到呢间喜多嬉牡蛎屋有得食生蚝&烧蚝放题,就即刻bookmark咗。呢次终于有机会就蚝食了🤭😍😋😜😊💞!铁板烤牡蛎帆立贝放题1.5小时 $498/位有加一💡前菜会每人有一份九宫格靓靓拼盘😍事先就俾饥肠辘辘嘅我品尝一只生蚝仲有烧白鳝、鸡软骨肉串配日本蛋黄、秋葵天妇罗、紫苏叶天妇罗拼吞拿鱼蓉、汤渍蚝饭、贝类刺身,同埋沙律!摆盘好有诚意,打卡一流😍😍👍🏻👍🏻。生蚝🦪任叫,每只都配上特制啫喱、萝卜蓉同埋葱,大大增加咗只蚝嘅口感😍😍,真系要丧叫!仲有烧蚝、烧帆立贝任食,配上蒜蓉酱、孜然酱、XO酱俾你自己调味😋,无得输。串烧仲有几款拣:七里香(即系鸡Patpat)、烧鸡心、烧鸡腿肉、烧五花腩、一口牛、烧羊架等等😋,全部都好正,好满足!最估唔到系有七里香呢款台湾小食,满足咗我对台湾嘅思念💞💞。整体嚟讲服务态度好好,速度快;环境不错;食物高汁;加上系少有的生蚝放题,正啦👍🏻👍🏻👍🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻!
铁板烤牡蛎帆立贝放题1.5小时 $498/位
有加一💡