2018-01-26 158 浏览
今日同老公去工展会血拼完🛍🛍🛍超级肚饿,行过去维园对面见到有间叫做 Season Oyster 嘅餐厅,见到有生蚝食🤤即刻心心眼😻入去试吓先😏我哋叫咗个烤焗海鲜拼盘😋拼盘有即焗蒜蓉有头大虾两只🦐🦐巴马臣芝士焗扇贝两只😻蒜蓉翡翠螺六只🐚🐚🐚🐚🐚🐚比目鱼扒一块🐟芝士黑松露焗大蘑菇一只🍄即焗蒜蓉有头大虾🦐🦐好大只同埋好新鲜😻啲肉好弹牙👍🏻好好食👍🏻劲钟意佢劲多生蒜😆蒜蓉翡翠螺都好新鲜🐚好弹牙🐚好大只🐚巴马臣芝士焗扇贝劲香浓芝士味,仲要焗到浓浓地劲正😋比目鱼扒劲滑劲多汁,餐厅放咗啲香草叶系面再焗,所以劲香。芝士黑松露焗大蘑菇🍄超级大只,面头放咗好香嘅黑松露酱和芝士,连埋蘑菇一齐食,好有口感,好有层次,仲要劲Juice😋😋因为老公唔钟意食生蚝,所以我叫咗两只生蚝自己食🤤一只系🇺🇸 USA Pacific Jumbo 好 Creamy,好鲜甜,好新鲜。另一只系Gillardeau N.0 海水味比较重和咸少少,好重蚝味同好新鲜,两只我比较喜欢🇺🇸 USA Pacific Jumbo😋👍🏻餐厅嘅生蚝系每日系产地直送到港,仲即叫即开😻所以一定好新鲜😋好好食😋黑松露牛肝菌薄饼🍕我都系第一次食呢个黑松露牛

蒜蓉翡翠螺都好新鲜🐚好弹牙🐚好大只🐚

烤焗海鲜拼盘

巴马臣芝士焗扇贝劲香浓芝士味,仲要焗到浓浓地劲正😋

烤焗海鲜拼盘

比目鱼扒劲滑劲多汁,餐厅放咗啲香草叶系面再焗,所以劲香。

产地直送即叫即开生蚝

黑松露牛肝菌薄饼

黑松露牛肝菌薄饼🍕我都系第一次食呢个黑松露牛肝菌薄饼🍕食落去好特别😆口感好丰富🦐因为充满香浓嘅黑松露味🍕Pizza饼底外脆内软🙏🏻还有配埋香浓嘅芝士🧀真系正到冇朋友😻😋👍🏻

好钟意呢度嘅装修,墙身用咗唔同嘅红酒木箱做外墙,门口位置摆放咗唔同种类嘅酒,真系好特别,地方都好大,啲枱唔会话好迫,坐得好舒服,楼上仲有好大地方😻🎉🎉
因为今次老公要揸车,所以唔可以饮酒,下次一定要再嚟呢度饮番几杯先得🥂🍸🍹🥃🍾

好欣赏佢哋嘅职员,佢哋个个都好细心,会经常留意我哋嘅需要,同埋会成日帮我哋换过啲干净嘅碟,仲有会介绍佢哋嘅主打食物和讲解每种生蚝嘅分别,超级抵赞👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

产地直送即叫即开生蚝
黑松露牛肝菌薄饼