2022-12-19
早排见到呢间日式丼饭店联乘蜡笔小新推出期间限定「雪糕咖哩饭」。我身为小新粉丝,好想去潮圣一下,就约咗朋友放工嚟食啦~ 店内外都以简约设计为主,白色主色调配一排木枱,白色墙身黐上一个个小新不同角色人物,好可爱ですね😍雪糕咖喱炸鸡饭(甘口) (HK$118).碟上见到有半支冻冰冰嘅阿波罗云呢拿雪糕放咗喺咖喱饭上面,仲有一支小新旗仔添,卖相好搞笑,好吸睛😍.是不是中伏?初初见到也觉得奇怪,但系食咗一啖,冻冰冰嘅雪糕与铺满热咖喱汁嘅脆口炸鸡肉,2者出奇哋夹,冰火交融下,真系好好味㖞,朋友食咗都话正😋.炸鸡扒也炸得皮脆肉嫩厚肉地,也好正㗎!📌咖喱汁可拣甘口、小辣、美冴大辣📌随餐附送腐皮寿司2件、特饮1杯、味噌汤1碗腐皮寿司 (随餐附送).我最爱食嘅寿司之一,腐皮甜甜的,湿润度刚好,配烟韧的日本米饭,好正.配有动感超人旗仔,被我没收啦😍动感超人芒果特饮 (随餐附送).蓝紫色梳打配橙黄色芒果果酱,渐层效果好靓呀💜.调饮师好重手,落咗好多芒果果酱,非常酸甜浓郁呀~鹅肝和牛丼 (HK$138).5分熟嘅肩板腱和牛,厚切、烧烤得肉嫩多汁,涂上酱汁好味道.鹅肝,烧烤得有啲过熟,干一啲.另有白葱、紫酥叶和酸菜
雪糕咖喱炸鸡饭(甘口) (HK$118)
.炸鸡扒也炸得皮脆肉嫩厚肉地,也好正㗎!
📌咖喱汁可拣甘口、小辣、美冴大辣
📌随餐附送腐皮寿司2件、特饮1杯、味噌汤1碗
腐皮寿司 (随餐附送)
.配有动感超人旗仔,被我没收啦😍
动感超人芒果特饮 (随餐附送)
.蓝紫色梳打配橙黄色芒果果酱,渐层效果好靓呀💜
.调饮师好重手,落咗好多芒果果酱,非常酸甜浓郁呀~
鹅肝和牛丼 (HK$138)
.5分熟嘅肩板腱和牛,厚切、烧烤得肉嫩多汁,涂上酱汁好味道
.鹅肝,烧烤得有啲过熟,干一啲
.另有白葱、紫酥叶和酸菜,配饭一流
📌随餐附送味噌汤1碗和小食1份 (沙律菜)