2019-07-25
点心代表又转新主题啦!今次系鬼鬼马马既蜡笔小新🤩!虽然前年已经做过小新主题,但今次主题配合埋2020东京奥运,所以会见到好多做紧运动既小新🏋♀⚽🥊。.点心代表每一次既主题布置都做得非常认真✨,换餐具、餐牌不在话下,又有小新同朋友仔既纸牌可以满足你既影相瘾,仲有限量既小新扇派‼,连餐厅到处都充满小新既海报,劲色彩缤纷💐,门口仲可以小新同小白合照添🥰。-虾虾霸霸鲜虾饺 $59上次小樱主题我都有捧场,不过就觉得点心皮有啲厚🤪,今次小新主题改善哂,做到皮薄馅靓既效果👏🏻,混入左猪油渣既猪肉馅一如既往咁好食,虾又够爽口弹牙,又够新鲜热辣,好鬼惹味🤤。-不理不理左卫门流沙包 $49蛋黄馅起哂沙,真系好似流沙咁泻出黎😳,又香奶味,热辣辣食好正。流沙包做得唔错,其实仲好想叫埋朱古力流沙包,可惜太饱🤧。-原只鲍鱼鸡粒烩饭 $109呢个价钱有三大粒鲍鱼好抵食👍🏻!份量都够两至三个人食架,饭底预先炒香左,配浓浓既鸡汁食好快清哂!-鸡肉咸水角 $59本身对佢无乜期望,但原来好好食呀🥰!即使放左一阵先食都仲保持到外脆内软既效果,外皮香糯酥脆,口感烟韧,转左做鸡肉馅更加有口感🤩。-原只鲍鱼烧卖 $79鲍鱼比上次
虾虾霸霸鲜虾饺 $59
上次小樱主题我都有捧场,不过就觉得点心皮有啲厚🤪,
不理不理左卫门流沙包 $49
流沙包做得唔错,其实仲好想叫埋朱古力流沙包,可惜太饱🤧。
原只鲍鱼鸡粒烩饭 $109
呢个价钱有三大粒鲍鱼好抵食👍🏻!
鸡肉咸水角 $59
本身对佢无乜期望,但原来好好食呀🥰!
原只鲍鱼烧卖 $79
鲍鱼比上次更加大粒,口感嫩滑有咬口,非常入味。
咸牛肉芝士西多士 $69
上次唔够肚食埋西多,有啲饮恨,今次终于食到😎。
新鲜炸出黎其实唔会难食得去边,配咸牛肉馅可以令到西多士无咁寡,
不过我觉得枫糖浆有啲浓味🍯,有少少抢走左西多士既咸香味。
(反而我觉得糖霜小新威化饼出奇地几好食🍭)
小新举铁炸云吞 $59
见佢个样好得意就叫左,可惜黎到个阵小新有一边铁举唔到🤪,
同佢举到劲辛苦既表情好夹!炸云吞好足料,成粒大虾做馅,爽口弹牙,
炸得又够脆,配泰式辣酱食多几粒都仲得🥳!
合家欢草莓大福 $59
呢个有惊喜呀,豆沙馅微甜带豆沙香😋,大福口感香滑软糯,烟烟韧韧🍡,
配上酸酸甜甜既日本士多啤梨🍓,好满足呀!
足球原味椰皇 $49
未送到上枱已经闻到好香既椰皇😍,
椰皇非常清甜😋,不过略嫌质感唔够滑。
动感屁屁奶冻 $49
一场黎到,点可以唔打下小新个PatPat🥳!震腾腾咁好得意呀!
我打左好耐先舍得食佢haha!奶冻Q软弹滑,牛奶味非常香🍼!
原个菠萝特饮 $59
比起上次小樱主题更浓味,亦都食到唔少果肉🍍,
同埋今次甜度适中,解暑一流🏄♂!
鲜芒果特饮 $42
即系芒果益力多沙冰,芒果味浓🥭,唔会系个种好假既香精味,
甜度亦适中,配益力多酸酸甜甜可以消腻🥳。
虽然距离食小樱个一次唔系好远,
但今次小新主题既点心质素明显再提升左🥰。
之前都会以为呢啲主题餐厅会‘好睇唔好食’,
但点心代表就证明到,主题餐厅既食物质素都可以又睇得又食得👏🏻👍🏻!
‼蜡笔小新主题由7月16开始会做三个月,
想去既我建议可以上网订左位先🤓,
因为星期六日都几旺场,我食到四、五点都仲见到有人排队👥。