今日嚟到呢间蜡笔小新期间限定嘅主题餐厅,作为一个小新迷就紧系要嚟到呢到朝圣一下啦😋😋店内仲有售卖限量版「蜡笔小新系列」嘅Tee 同埋布袋,净系得铜锣湾同大埔分店先有架咋🥺🥺而superdon今次仲挑战新式食法,将雪糕加入咖哩饭🥺🥺超新奇食法,都系第一次咁样食咋😌😌~~雪糕咖喱吉列猪扒饭 $118雪糕咖喱牛肉饭 $118menu除左有丼饭之外,当然仲有期间限定嘅咖喱饭啦🍛我地嚟到就想一下佢嘅咖喱饭啦~~呢到嘅雪糕咖哩饭有4款,包括有吉列猪扒、炸鸡、牛肉同埋海鲜😋😋随餐仲会附送附有腐皮寿司😚味噌汤😛同埋特色饮品~~个饭上面仲有小新插牌,好有仪式感😹我同朋友就叫左吉列猪扒同埋牛肉呢两款😍仲有有大、中、小3种辣度可以简😛等左冇耐,两个饭都嚟齐啦☺️咖喱饭上面摆放左阿波罗云呢嗱雪糕,估唔到雪糕同咖喱饭嘅味道都几夹㖞🤤雪糕冻冻地,加埋热辣辣嘅咖哩,沟埋一齐甜甜地几有新意,牛肉份量都几多,再加埋有啲洋葱作伴,真系咬落几有口感几烟韧😚而吉列猪扒都炸到好松软,外皮香脆😛😛炸粉份量啱啱好,食落都唔会太热气😋忌廉蟹肉薯饼 $28啖啖蟹肉配上牛奶味忌廉馅料😆 口感软滑细腻🫶🏻 外层香脆内嫩,又唔会太油腻,薯香皮

雪糕咖喱吉列猪扒饭 $118
雪糕咖喱牛肉饭 $118

忌廉蟹肉薯饼 $28
啖啖蟹肉配上牛奶味忌廉馅料😆 口感软滑细腻🫶🏻 外层香脆内嫩,又唔会太油腻,薯香皮脆😜 好食到停唔到!!!

动感超人芒果特饮
光屁股怪兽草莓特饮