2009-01-02
30th 同妈咪去TST 行街买野。行到好,于是去了HD 食high tea。$150 for 2 persons。有4球自选ice cream, 精选甜品,生果同coffee。我拣了raspberry & melon, 妈咪拣新推咖啡朱古力软心同belgium choco。我拣的两个口味都好正。raspberry 入口即溶,又冻又酸,好正。melon就真系真材实料,好多果肉。但阿妈就话咖啡朱古力软心唔太特别,又feel 唔到佢有几软心。仲有4小小球,一口一粒,好过瘾。有vanilla, green tea, mango and coffee 口味。有creamy 又有清爽口味。精选甜品曲奇饼,好香牛酒味,有nuts,上面仲有生果伴著。蝴蝶酥:面头洒了糖霜,甜甜的,酥也很脆口。cup desset: 用两个小杯盛著。一个系choco mousse,另一个系raspberry mousse。前者甜到腻,而后者就酸到震。好大的contrast!生果很新鲜,很甜;连kiwi 都出其地甜。咖啡就麻麻,太苦。又没有浓浓的咖啡香。闲时坐低食个tea真系好relaxing~
行到好,于是去了HD 食high tea。
$150 for 2 persons。
我拣的两个口味都好正。
raspberry 入口即溶,又冻又酸,好正。
melon就真系真材实料,好多果肉。
仲有4小小球,一口一粒,好过瘾。
有creamy 又有清爽口味。
精选甜品
曲奇饼,好香牛酒味,有nuts,上面仲有生果伴著。
蝴蝶酥:面头洒了糖霜,甜甜的,酥也很脆口。
cup desset:
用两个小杯盛著。
前者甜到腻,而后者就酸到震。
好大的contrast!
生果很新鲜,很甜;
连kiwi 都出其地甜。
咖啡就麻麻,太苦。
又没有浓浓的咖啡香。
闲时坐低食个tea真系好relaxing~