2020-03-18
宜家嘅疫情严重, 个个都去行山,我都唔例外去咗魔鬼山行, 蓝田出发行到去油塘, 喺油塘再拣一个地方落去就系鲤鱼门 鲤鱼门邨环境清新空气好好,望著个大海心情都唔同晒, 行完山都好肚饿要去食下嘢, 下午时间去食海鲜食在太高消费啦 ,只好选择一啲茶餐厅 我哋买完当地嘅牛肉干猪肉干, 之后就去 附近 一间茶餐厅到食嘢 ,当时好多人, 不过大家见到里面嘅情景千祈唔好吓亲提一提大家, 职员会只我爱警察嘅衣服,同埋我爱老板娘嘅衫, 除咗呢啲食物质素都ok, 我个女就食咗呢个嘅芒果布甸, 味道同屋企整嘅质素都一样咁好, 芒果好多! 值得一赞既系呢度嘅红豆冰, 我叫咗呢度嘅凉粉红豆冰凉粉都好幼滑, 红豆好大粒 !好淋好粉,正!我另一半 喜欢呢度嘅香茅青柠蜜糖,味道清新怡人,好有消暑嘅感觉, 我返到屋企都立刻照样做咗一个 !一样咁好味! 由于我屋企人有咳所以叫咗个罗汉果茶 ,好润喉好舒服 ,冇加糖!好味! 我会推介呢度嘅腐乳西多士, 佢哋咋得啲多士好松脆好好味,而且腐乳加埋呢个西多士嘅感觉都好好味,系咸咸甜甜 ,成为35蚊一件!