2017-01-19
今日放假,趁新年前买下新衫过年~行完香工再行完D2Place,行到脚软,所以去左三楼睇下有咩食~朋友话呢度都有好多好野食,有一间叫板上都几好食!佢食过几次都仲觉得好好味!系三楼行左一个圈,见板上既格调气氛都唔错,就呢间啦!睇睇menu, 佢地野食都唔太贵㖞~大概四十几至七十几有交易仲包埋野饮!正值中午时段,餐厅都差不多坐满,但餐厅座位较多,都不难揾位!随著中午时段完结,客人陆续离开,令我再睇真D呢度,木台木高櫈,感觉都几chill~如果happy hour 黎饮一两杯食下野同朋友吹下水放松下都唔错㖞!呢度有Somersby Apple Cider, Asahi 同Kronenbourg 1664! 真系样样都想饮!最后我拣左Asahi~呢度系买左野食,野食预备好就会嗌冧把叫你去攞!我地叫左两个饭share黎食~有黑草羊同埋鳗鱼!再追加两个小食:可乐饼同鸡亦!行到好庆合合,即刻饮返啖asahi先!系生啤黎架!十分之冰冻可口!每个便当都有麻油豆芽同粟米,做到均衡饮食!鳗鱼好厚好大片,而且馒鱼烧汁好浓好入味,甜甜地好好食呀!而黑草羊要赞呀!好有羊味!同埋佢个香草同羊都好夹~我好钟意呀~而且羊
系三楼行左一个圈,见板上既格调气氛都唔错,就呢间啦!
最后我拣左Asahi~
板烧黑草羊配珍珠饭 + 可乐饼
板上浦烧鳗鱼配珍珠饭 +大姆指鸡亦
每个便当都有麻油豆芽同粟米,做到均衡饮食!
鳗鱼好厚好大片,而且馒鱼烧汁好浓好入味,甜甜地好好食呀!
而黑草羊要赞呀!好有羊味!同埋佢个香草同羊都好夹~我好钟意呀~而且羊既分量超多,食极都食唔完咁!
可乐饼都几好食~但略嫌外面既烧汁抢左少少佢既味道。
而大娒指鸡亦都好香口,佢既香草味亦好香浓,真系要举一举个大姆指呀!
食完之后我同朋友坐多阵倾下计先继续shopping~呢度真系坐得好舒服呀!