2020-04-17
先讲下餐厅的地理位置先啦,系香车街街市旁边,成排都系旧旧的茶餐厅,小炒店,夜晚仲要放晒枱出街搞到污烟漳气。估唔到会拣呢个地方开店,净系睇店面都会觉得好文青,又有啲植物放喺隔离点缀下,完全系别树一格!所以某日路过见到就拎先bookmark左呢间餐厅😛😛今日终于有机会食!呢碗冬阴公好重椰奶味,好食既,不过个人觉得可以辣返少少👍🏻呢个泰式无骨卤水猪手真系推荐,炆到好淋好入味,猪皮好重骨胶原,食落唔会好肥,底下仲有好几条菜。重要好大碟 ,可以三四个人食泰式炒金边粉,好大碟!味道ok不过不失啦。仲有泰式炒椰菜苗,略嫌咸左少少,不过份量又系好多。肉碎生菜包好好食,超多肉碎,味道好够!沙爹串烧猪肉都好食,啖啖肉,个沙爹汁好正👍🏻👍🏻食到想叫甜品先知,宜家做紧优惠,每两个人送一个雪糕,今日系送榴梿味,本身想食椰子味雪糕,所以都叫埋。椰子雪糕同泰国食个啲有少少唔同,有三片苹果系上面,有椰子肉,有好多花生,都几好食😋仲加多左个芒果糯米饭,啲糯米饭硬左啲,呢个稍为失色。总括嚟讲呢间会再帮衬,价钱都可以接受每人大约$200 不过建议多啲人嚟食,因为每碟都好大碟,多啲人可以share😆餐厅环境都几好有啲打卡位,
冬阴公
呢碗冬阴公好重椰奶味,好食既,不过个人觉得可以辣返少少👍🏻
泰式无骨卤水猪手
泰式炒金边粉,好大碟!味道ok不过不失啦。
仲有泰式炒椰菜苗,略嫌咸左少少,不过份量又系好多。
肉碎生菜包好好食,超多肉碎,味道好够!
沙爹串烧猪肉都好食,啖啖肉,个沙爹汁好正👍🏻👍🏻
仲加多左个芒果糯米饭,啲糯米饭硬左啲,呢个稍为失色。
总括嚟讲呢间会再帮衬,价钱都可以接受每人大约$200 不过建议多啲人嚟食,因为每碟都好大碟,多啲人可以share😆餐厅环境都几好有啲打卡位,楼上仲有位坐。