2023-10-10
呢间台湾嘢邻近shopping地带,好方便,见唔使等位,走入嚟试吓。我哋叫咗:1)鸡卤饭 $48初初就咁睇Menu名,以为系用鸡油整嘅卤肉饭,点知其实系指鸡肉加卤肉饭😆😆😆,有惊喜! !份量一啲都唔细,两个女仔食都有剩。卤肉同鸡肉嘅份量都系好平均一半一半,鸡肉大大块,全部都系白肉,冇皮冇脂肪;卤肉𠮶边就系一如既往嘅台湾特色:够肥腻! !所以系肥瘦均匀!2)起司肉松蛋饼 $40呢个系招牌菜之一,果然名不虚传,芝士系有少少拉丝嘅,肉松都好饱满,蛋皮够薄,表面有微微脆口,好食!值得推介3)半筋半肉面(麻辣汤底)$78汤底虽然冇四川𠮶种麻辣咁劲咁辣,仍然保留台湾特色,就系啲牛肉够五香味,够肥厚,牛筋够腍够胶质,啲面嘅份量都好多,伴菜嘅小棠菜都好新鲜爽脆。4)饮品:冻椰果蜂蜜柠檬(少甜)$24呢杯喺咁热嘅天气饮,够解渴,够清甜,同今晚嘅嘢食好夹呢间舖面店舖面积虽然好似好细,但系人手足够,你一叫落单,就即刻有人黎接单,好快手
我哋叫咗:
1)鸡卤饭 $48
2)起司肉松蛋饼 $40
3)半筋半肉面(麻辣汤底)$78
4)饮品:冻椰果蜂蜜柠檬(少甜)$24
呢杯喺咁热嘅天气饮,够解渴,够清甜,同今晚嘅嘢食好夹