原本今日happy friday,男朋友嚟接我收工好开心。但系临收工先嚟开会,搞到迟咗成半个钟头先走,个人又攰、头脑实晒⋯☹️然后男朋友就带咗我嚟呢间街头小吃店,俾我「任叫任食唔嬲」!🤣🤣🤣估唔到铺头细细间,竟然有滑蛋蒲烧鳗鱼饭!😱 老板娘话系最近先新推出嘅,紧系要叫嚟试吓啦!哗,竟然系「图文不符」!明明幅图系得几旧仔嘅鳗鱼,个饭送出嚟系成条鳗鱼嚟㗎啰!🥺 卖$58嘅鳗鱼饭简直超值啊,仲有滑蛋真系滑嘟嘟㗎!😋讲到香港嘅特色街头小食,点少得煎酿三宝、韮菜猪红、猪皮萝卜,同茶叶蛋呢?!今晚咁啱卖晒萝卜,唯有「怒叫」晒其余三样啦!😆 煎酿三宝$10有六件任选,煎得刚刚好唔会太热气,又唔油腻。韮菜猪红$20份量十足,调味唔会太重口味,猪红亦大大粒唔会一夹就散。茶叶蛋$10三粒,咬开可以见到成个蛋白都变晒色,卤到入晒味!😋见到小店写住「驰名食鸡」,我哋两只「鸡精」又点可以错过呢?!😎 招牌葱油鸡扒好特别,厚肉嘅鸡扒煎得好香脆,配埋招牌葱油非常香口!仲叫咗麻辣手撕鸡,叫咗中辣食落都唔算好辣,下次可以挑战大辣㖞~😌 一碗手撕鸡里面超丰富,有鸡丝、芽菜、菜甫、红萝卜丝等等,非常之足料好味!获得「鸡精」诚

滑蛋蒲烧鳗鱼饭

煎酿三宝
韮菜猪红

茶叶蛋

见到小店写住「驰名食鸡」,我哋两只「鸡精」又点可以错过呢?!😎 招牌葱油鸡扒好特别,厚肉嘅鸡扒煎得好香脆,配埋招牌葱油非常香口!仲叫咗麻辣手撕鸡,叫咗中辣食落都唔算好辣,下次可以挑战大辣㖞~😌 一碗手撕鸡里面超丰富,有鸡丝、芽菜、菜甫、红萝卜丝等等,非常之足料好味!获得「鸡精」诚意推介~🤣
招牌葱油鸡扒
麻辣手撕鸡

好耐冇咁样坐喺街边食街头小吃,平民嘅价钱就可以食到咁多特色小食,真系好满足啊!

2020-05-29
滑蛋蒲烧鳗鱼饭