2008-03-13 54 浏览
自从呢间舖头开左之后,好多时(如果我准时放工的话),都会令我想去买个包食下架。尤其是佢地个门口有一个蒸柜,好多人都围住/ 争住买包返屋企,因为你迟d都可能有机会买唔到包呀~ 最开心就系d包个个都好软熟又热辣辣,天寒地冻又咩好得个拎住个热辣辣既包一路行一路食呢?! 我通常行到对面个巴士站就一定食完一个架啦。星期六我拣左几个包,今次唔系热架啦,我打算买返去第二朝先蒸黎做早餐。买左麦馒头、奶黄包、菜肉包、腊肠卷同埋一个朱古力馒头。系唔系买得好古灵精怪呢,所有甜包同怪包都唔系我拣既,我拣左咸包同净馒头即。所有我拣个d都系水准之上,梗系啦,成日都买开又食开都知佢好食架啦。奶黄包系西式味道无加蛋黄/ 咸蛋黄,所以唔似酒楼既味道。朱古力馒头一蒸系就好香朱古力味啦,不过食落就唔觉架啵。我见到佢地有原只咸蛋黄既寿包(好大只个d呢),要成$12一个架,下次有老人家生日,我一定买一打做贺礼!