2018-05-15 375 浏览
行山到蓝地大街,沿途几间都食过,天气热热地想食下米线,有汤冇咁Dry,一心谂著去坐轻铁,去到路口……鲜鱼汤,拉埋个friend去试下有几鲜。除咗鲜鱼汤食品,餐厅都有一般茶餐厅嘢食,小菜、下午茶、炒粉面都有,而我专心一意食鲜鱼汤米线。单拼$32,加𩠌另加钱,望落个价有小小贵。叫了胜瓜、鱼腐、鲜枝竹,米线份量都算大碗。一来即试鱼汤,鱼汤唔腥,鱼味唔算浓,胡椒味较重,相比一般连锁鱼汤米线我会拣食哩间。我最终系饮到见碗底鱼腐原来系即炸,外皮松内里绵。食嘅时候令我有d唔知点拣好,因为炸嘅又香口,但浸汤又可以吸到鱼汤,只好一口炸嘅一口浸汤我钟意食辣,辣菜甫够辣又香,实在想清清地叹下个鱼汤,所以只系试食咗少少。胜瓜、鱼腐、鲜枝竹、米线再加冻饮$53,虽然有d贵,但食完个鱼腐饮完个汤,值得再来。

单拼$32,加𩠌另加钱,望落个价有小小贵。

2018-05-13
  • 鱼腐