2017-01-17 322 浏览
其实呢间舖开左都一段时间, 只系成日都唔经过所以冇特别去试, 今日因工事而路过门口, 引发我既好奇心入去试. 上面食评大部分都系食夜晚, 因为有得 "お任せ" 同不定时现场㓥鱼 show, 即㓥即食! 之但系我不嬲都系另类D既, 就梗系入去食 lunch 探下墟实先啦. 睇开我写食评既都知我系晏食 lunch  一族, 今日入去食既时间差唔多2点 (叫做早左喇), 一开门见到都 full house 除左 bar 枱 4 个位, 我一条友位边都冇所谓啦.坐低睇左个 lunch set 餐牌好耐, 有拉面 有乌冬 有饭 有刺身, 价钱由 around $60 至$130 (未加一) 不等,  之前有朋友贴过 menu, 所以我唔贴多次喇. 而我最终系点左杂锦鱼生饭.个 set 包括沙律, 面豉汤, 一盘刺身饭, 一杯饮品 (叫左咖啡但唔记得影相). 见到上面张相已经好吸引, 因为盘刺身饭 size 比一般大, 唔系好肚饿入去食既我要食晒 (咪嘥嘢咪做大嘥鬼 ) 佢系超饱!首先讲下碟沙律, 配料系新鲜嘅,但系我个人觉得个柚子汁 over 左少少, 酸左D, 但系都ok嘅.个面豉汤又冇乜特别

杂锦鱼生饭
) 佢系超饱!

个面豉汤又冇乜特别, 咪面豉汤一碗啰...

而盘刺身饭呢就包括: 牡丹虾一只, 三文鱼 2 片, 吞拿鱼 (赤身)  2 片, 海胆 2 片, 带子 2 片, 八爪鱼 2 片, 希灵鱼 2 片, 玉子烧 2 旧, 北寄贝 2 片, 油甘鱼 2 片, 鱼子廿、三十粒咁啦, 酸姜少量, 同埋一 "pat" 用一条磨出黎既 wasabi.

呢盘嘢整体呢讲都唔错, 刺身新鲜, 又系室温温度, 所以食落唔会涷冰冰, 饭暖暖地几好入口. 呢个价钱嘅刺身饭有海胆食唔算贵. D酸姜都几辣, 但唔会话辣到食唔到, 应该系浸醋嘅时间唔多够.

最尾杯咖啡... 冇要求嘅咪冇嘢啰, 咁就梗系冇 ______ cafe 果D咁香咁好饮架啦, 当佢系普通一杯餐茶系 ok 嘅.

总结系荷包松动嘅可以返转头食, 不过如果入去唔食刺身嘅不如食过第二间啦。
2017-01-17
  • 刺身