2021-04-29 263 浏览
一家三口去尖沙咀买东西,原本谂住去厚福街食晚饭,行过加拿芬广场见到呢间好出名嘅牛大人火锅,见5点左右应该唔使等,点知上到去都有几十人排队,哈哈!入到去职员好有礼貌咁讲解餐点消费,而且好有耐性,印象分已加!火锅经常都系食𠮶几款汤底,见到特别就想试,“台湾凤梨鸡锅”饮啖汤好清甜,里面有半只鸡喺度,怪不得!“澳洲和牛牛丸”肉汁丰富,口感一洗!呢度供应嘅牛肉认真唔错,我最钟意“澳洲和牛M5牛肩卷”牛肉味浓,烫一烫入口嫩滑,一流!“手切封门柳”有咬口但唔韧,有肉香,必点!“瓜仔鸡水饺”台湾好出名,第一次食又几特别,有点咸有点甜!“𫠒鱼珍珠浆”太座最喜欢,食完一筒再点一筒!其他食材真系绝对唔失礼,唔怪之得5点已经坐满人,香港人真系唔会蚀底㗎!饮品都有好多选择,好多款牛大人自家饮品例如洛神花茶之类,总有一款啱口味!“威士忌冬瓜茶”有小小酒精又唔会太重,值得一试!性价比高嘅火锅,唔怪得近期火红,下次一定再战!
台湾凤梨鸡锅
  • 威士忌冬瓜茶