每年11月中旬至1月都系赏红叶既最佳时期,元朗既大棠公园响呢段期间特别热闹,今日我都趁红叶初期未系最多人既时间黎行返一转。整段路程连埋影相约需3-4个钟,中途没有补给站,行到一半已经好挂住起步点既伟记食堂。睇完红叶落返山终于有野食,我地坐响门口位,店内多数系熟客,同店员有倾有讲,只有2-3枱好似我地一样郊游完黎叹个下午茶。唔好见佢细细间好简陋一般茶餐厅有既呢度都有,而且一样有风味五香肉丁汤意粉 - 意粉唔会好林,都唔错,体力消耗完最岩,见到隔离枱有餐蛋面都好吸引,下次再黎要留肚薯条 + 红豆冰 - 薯条系大大条粗身果只,热辣辣岩岩炸起,加埋红豆冰,简简单单够哂满足店内环境一般坐出面比较容易喂蚊,不过茶餐厅位于郊区而且选择又多食物又唔错,大家要去大棠睇红叶既话不妨黎呢间伟记,就响转入大棠公园既十字路口入少少,只此一间中间没有其他食店,记得食饱饱起行。
五香肉丁意
薯条+红豆冰