餐厅: 八雲札幌拉麵
资讯:

2021-03-16 469 浏览
今晚落咗楼下食拉面,喺筲箕湾东大街的八云,店都开咗一段日子,都多街坊钟意帮衬,之前嚟到都食佢嘅拉面。今日就换一换口味叫咗两个套餐,首先嚟嘅系烧洋葱猪肉套餐,套餐方面有面豉汤有少少渍物,同埋蟹子沙律,烧肉上碟份量大,椰菜伴碟够多,猪肉炒得好惹味,洋葱又入味,有几分家庭小店嘅感觉,味道虽然简单,但系送饭刚刚好。叫一个汉堡扒套餐,配菜同之前一样,汉堡扒有口感,感觉都好住家菜,好似自家制咁样,唔似现成买返嚟的汉堡扒,入口好软有肉汁,另外配上日式味道嘅酸汁,非常之开胃,有阵时食日本嘢就系想食简单嘅味道,碟底的汁配埋椰菜,加沙律酱及渍物又可以送几碗饭,简单的一餐就最好。