2019-01-22 853 浏览
系我住附近其实好多食肆,到处都有好嘢食真系大饱口福,今期又去左食我至爱鸡煲品尝一番,就去左呢间人气火锅店开饭识食当然要食呢度人气必点美食推荐鸡煲,而鸡煲口味都有几种选择食落会冇咁单调,就点左呢款香辣海鲜鸡煲,又可以同时食到两种风味,一放上炉已闻到𠮶阵香辣气味真系急不及待要食番件先得,不过都要煮多一阵吸收一下酱汁咁食会更加惹味,鸡肉入口香嫩又入味,食到满口啖啖辣汁够晒刺激仲有另一主角海鲜都一样咁正,有肥美多汁生蚝,爽弹鱿鱼同鲜甜青口,再食埋其他配菜滋味又满足食完一轮美味鸡煲后接住到火锅时间,火锅配料有几十款可以任点任食,再用番原有汤汁又继续慢慢品尝心水火锅配料除左食到基本火锅配料外,仲可以加钱点埋其他特色配料,我当然唔执输点番碟手切安格斯牛肉,肉质细嫩油脂又丰满入口味道浓郁啱晒我口味食得滋味眨眼又到左尾声再食番啖乌冬配自家制韭菜饺,咁先至系一个完美火锅。
入口味道浓郁啱晒我口味食得滋味
  • 手切安格斯肥牛