2017-12-25
上次同朋友食完觉得几抵食,今次带屋企人再食过~
环境:店内好多人,门口亦有几枱等紧,睇黎间店人气升紧~ 好在等一阵就入得~ 食物:先嚟一个牛油果软壳蟹手卷,脆脆嘅软壳蟹加上好香嘅牛油果,再配合沙律酱同蟹子,有齐晒甜酸咸三种味,用嚟打头阵非常开胃。
之后系珍宝赤虾海鲜丼,一嚟到,个卖相已经赢咗。大大只虾放喺上面,再比大大只嘅带子围住,仲有唔少鱼生,所以即使好大碗饭,食到尾嘅时候都仲可以食到海鲜,抵玩。爸爸食唔停,大赞! 热食我地仲叫咗广岛蚝寄世锅,又系大大只嘅熟蚝,好新鲜。加上仲有蟹钳、蚬仔同菜,有菜我最爱~
千回火鸟,即系烤鸡翼,呢个我好钟意。就咁食的话,辣得嚟D肉好滑,如果加少少柠檬汁,成个感觉又好唔同,𠮶种少少酸辣味,越食越肚饿。
最后仲有猪软骨乌冬,够腍够入味,加埋个猪骨汤底,一人几啖好快就食晒,好味。上次试过佢嘅雪糕好食,今次梗系要再食啦! 因为爸爸唔太好绿茶,所以我地叫咗云呢拿雪糕底,非常香滑,配合埋绿茶粿子嘅甘香味,味道好丰富,值得推介。服务:上菜速度好快,即使客多都唔多影响上菜速度,有效率~
环境:
食物:
服务:
上菜速度好快,即使客多都唔多影响上菜速度,有效率~