2022-12-06 71 浏览
街坊手作意粉专门店🍝😗平日好钟意食手作意粉,贪佢口感烟韧又有蛋香,早前专登去食bookmark左好耐既手作意粉餐厅,唔知质素又系点呢🤣当日去系weekend,有lunch menu,包一杯热饮~我地叫左👇🏻💛 温蛋卡邦尼意粉 $88温蛋煮得好靓,同意粉捞埋一齐食超有蛋味❣️除左烟肉仲有几块风干火腿,carbonara黎讲算好足料🤤意粉好弹牙,系钟意既质感😝😝💛冬荫功鸡胸阔条面 $88呢个卖相好靓,有食用花伴碟之余仲有香茅同青柠,fusion得黎都好有泰式风情🇹🇭🤣阔条面比起上面个意粉更加有咬口👍🏻鸡胸肉有5-6片,冬荫功唔算太辣,阔条面都几挂汁,不过唔知系咪因为个汁太浓味唔系好食到意粉既蛋香味🥲🥲overall以手作意粉黎讲几好食,虽然蛋味唔算太出,但胜在口感烟韧,选择都几多,配菜份量唔少,卖相整体黎讲几靓👍🏻👍🏻环境方面就比较cozy,真系地如其名有屋企既感觉,墙上仲有好多曾经好熟悉既画面🥹🥹味道:8.5/10性价比:9/10📍 Homeland (大埔)大埔东昌街2号地舖📌人均消费: $101-200#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #pasta #f
街坊手作意粉专门店🍝😗

我地叫左👇🏻
💛 温蛋卡邦尼意粉 $88
温蛋煮得好靓,同意粉捞埋一齐食超有蛋味❣️

除左烟肉仲有几块风干火腿,carbonara黎讲算好足料🤤
意粉好弹牙,系钟意既质感😝😝

💛冬荫功鸡胸阔条面 $88

阔条面比起上面个意粉更加有咬口👍🏻

味道:8.5/10
性价比:9/10

📍 Homeland (大埔)
大埔东昌街2号地舖

📌人均消费: $101-200

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去处 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #打卡餐厅 #cafe #LF大埔 #日本菜 #西餐 #美食推介 #香港美食推介 #香港美食推荐 #steak #ribeye #大埔美食 #大埔墟美食 #cafe #意粉