2022-08-05
之前经过呢间任食烤鱼打边炉店,见到好多人等入座,价钱都几平,就决定揾一日嚟试吓~除咗有唔同口味嘅烤鱼之外,原来仲有水煮鱼、酸菜鱼、椰子鸡煲、麻辣鸡煲,价钱非常街坊价,7-9pm入座、任饮任食都只系$178!唔怪得咁满座我地拣咗藤椒味炸鱼,一拎埋嚟劲香喷喷,条鱼先炸过,外皮脆又香口,鱼骨唔多,啖啖肉,汤底愈煮愈惹味,我中意食辣就觉得好正食完烤鱼后,出面雪柜仲有其他食物拎,我紧系拎啲回本野先,推介嘅有蚬、虾🦐,肥牛、鸡件!蚬肉无沙算大只,最受欢迎嘅虾只只都大只,虾肉唔霉唔痴壳,鸡件都好食,唔系啲净得肥皮肥膏其他菇类、菜类、丸类呢啲大路野,都算齐款,仲有手打鲮鱼肉。街坊打边炉点可以无啤酒🍻饮品种类唔算多,比较特别嘅有水果茶,唔甜健康啲,都几fresh后尾睇其他食评讲有雪糕,但系我个日唔知道,如果唔知摆系边睇唔到,一啖都无食过😭😭
其他菇类、菜类、丸类呢啲大路野,都算齐款,仲有手打鲮鱼肉。