2019-03-20
长沙湾一带有唔少鸡煲或者打边炉,见到呢间$168免加一就有得食鸡煲加火锅放题仲有埋点心咁抵食😍,忍唔住要试下。首先上个点心拼盘,入面有烧卖、鲜虾菜饺同粉果,烧卖味道最惊喜,好香而且肥瘦均匀,下次黎饮茶一定要点😋鸡煲(小辣),一黎到已经见到好足料好多鸡,仲香喷喷,鸡煲入面除左有鸡都有唔少配菜,例如系芫茜、芹菜、洋葱同三色椒等,唔钟意食芫茜芹菜记得落单前同侍应讲走晒佢!鸡煲味道唔错,鸡胸食落都唔会好鞋,而且味道几浓,偏咸,好适合重口味人士🤤, 值得赞嘅系鸡煲入面嘅三色椒又爽又甜,好味👍🏻食完鸡煲,加汤打埋边炉,一开始侍应已经上左一个火锅配料拼盘,有肥牛、豚肉、虾、青口、鱼同丸类,虽然系放题但质素都唔系差,肥牛够嫩滑又有肉味,虾够晒大只又弹牙👍🏻,青口食落都好有鲜味。食完个拼盘唔够饱仲可以系放题纸到落单,我自己就点左牛柏叶,粉丝同芝士肠,牛柏叶好大块好好食,粉丝用黎吸汤最正,食得好满足!😋👍🏻👍🏻呢到饮品都系任饮,自己系雪柜拎就得,最正系有黑珍珠椰汁😍 唔系到到有,要饮多几杯!