2017-10-10 567 浏览
是日打风,系屋企hea左成日终于顶唔顺要出去揾食!揾左黎呢间黄大仙中心既日本野,事关今日有D店舖都无开,又想试新野!今日晚市都唔少人,要即场㩒机拎飞等位,好彩我地8点半后黎到,等左一阵入得去喇!个menu好得意,layout design好似本漫画,有个白咖喱乌冬好似堆忌廉咁,望落几过瘾!不过我比佢既小食同鱼生饭吸引左,仲要留肚食芭菲架嘛!之前系日本食过努努鸡,系雪冻食既鸡翼觉得好好味!估唔到香港都有类似既冻鸡翼呀!呢度叫电击鸡翼,其实系炸左既开边鸡翼冻左再用蜜糖包住,好脆好香口!旁边既炸薯条都好好味,佢调既味道有d芝士味,仲叫左鸡软骨都好脆口!芝士厚烧玉子有4大件,玉子上面铺左火焯过既芝士,虽然唔系拉丝芝士,但系芝士都同玉子好夹!玉子软绵绵甜甜地好正~仲有火焰左口鱼边牛油果沙律,大大一盘,4个人share都得~左口鱼边够油香,又有最爱既牛油果栗米青瓜等等,加上用醋调味配衬沙律菜一啲都唔寡~仲有蒜蓉/芝士烧日本广岛蚝各一只!平均都系$23一只,仲要中size~蒜蓉同芝士都落得绝不手软,不过蚝就熟左少少,蚝味都重既轮到主菜珍宝赤虾海鲜丼!好多鱼生呢!分别有蟹籽、带子、三文鱼、烧玉子同大大

电击鸡翼、炸薯条、鸡软骨

芝士厚烧玉子
火焰左口鱼边牛油果沙律

烧日本广岛蚝

轮到主菜珍宝赤虾海鲜丼!好多鱼生呢!分别有蟹籽、带子、三文鱼、烧玉子同大大只赤虾,咬落啖啖肉好有胶质其他鱼生都够肥美~因为叫左太多小食,2个人食呢个丼有点吃力,好彩唔系我包底😂因为我要负责特浓牛奶芭菲!软雪糕好滑好滑,有绿茶蕨饼、白玉、Oreo碎,底层有栗米片同红豆,好多重口感,最怕你嫌唔够多配料😆都系要2个人share先食得晒😂唔好问点解2个人可以食到咁多野😂我地就系钟意样样都试🙈

珍宝赤虾海鲜丼
特浓牛奶芭菲连电击鸡翼薯条

叫左7样野食,每人$200都唔使,就算其他餐厅叫2人套餐都无咁多野食,份量仲要唔细,性价比高!👍🏻而且餐牌多款式,食海鲜丼、寿司、汤乌冬、小食、雪糕每样既选择都有好多,下次再黎过!

电击鸡翼、炸薯条、鸡软骨
芝士厚烧玉子