2022-06-27 356 浏览
沙田广源市场入面有条小型美食街,可以揾到唔同种类既熟食铺头,价格亲民,好适合住喺附近既街坊黎医肚。今次就拣左食呢间酸辣米线,佢同隔离既川香阁好似系同一个老细(?),落单后见到姐姐去隔离拎食材😂。 🍴酸菜猪软骨腐竹米线$3535蚊大大碗,价钱比起好多连锁店更抵,肉既份量又多,好欣赏佢有配埋蔬菜添。汤底系重口味既酸辣汤,酸菜、花生同其他香料都落得唔手软,酸味辣味都好刺激,重口味人士一定钟意。而猪软骨既肉质就时好时坏,我第一次买系超软腍,但第二次就比较韧呢🙈。 🍴酸菜饺子腐竹米线$35呢碗同上面𠮶碗一样,只系转左做饺子。饺子皮滑,入面系白菜猪肉馅,似上海云吞feel。 整体黎讲系几惊艳既,卖相吸引,份量劲多,次次食完都要摊喺度🤣,质素唔系话超级好,但价钱真系抵到烂👍👍。铺头仲有其他川菜小吃选择,啱晒钟意食辣既人。

🍴酸菜猪软骨腐竹米线$35

🍴酸菜饺子腐竹米线$35