2016-03-21
我鼻b知我为食,同我讲佢楼下下午茶餐有手打牛肉汉堡,仲要性价比好高,唔系唔去食呀嘛。星期日下午五点先黎到,好在佢既茶餐系下午两点至六点,仲要几多野拣。焗饭、铁板、粉面同all day breakfast 都有,当然少不了我特登黎食既汉堡包,下午茶黎讲选择系非常之多,难怪keep住有街坊入黎食。温泉玉子忌廉汤 $15就甘食汉堡有啲dry, 所以另外叫左个温泉蛋忌廉汤。忌廉汤味道偏淡,汤入面有粟米及肉丝,成个配搭好似粟米肉粒饭😂。味道尚可,有少少忌廉味,口感颇滑,唔会似勾芡甘杰。加埋个蛋落去先❤️, 系汤入面整烂佢有一种快感🙊。加埋一齐食先发觉原两者甘夹,原本偏淡既忌廉汤多左蛋黄既香味,蛋白就滑到似啫喱。巨人自家汉堡包拼胡麻沙津 $33Woo! 终于见到佢喇!好难相信甘大个手打汉堡只系需要$33! 面包用上系脆脆猪仔包,中间夹上一片厚厚手打牛肉汉堡扒,再有芝士蕃茄生菜及千岛酱汁!拎上手已经好堕手!手打汉堡扒入口吃得到肉粒感,带有一点胡椒味,亦吃得到有极微量红萝卜,颇为湿润有牛味,虽然未算肉汁满泻,但绝对不干!整体配搭很协调,酱汁酸酸甜甜,生菜蕃茄清新,面包皮够脆,包内则里像muffin般有一
星期日下午五点先黎到,好在佢既茶餐系下午两点至六点,仲要几多野拣。 焗饭、铁板、粉面同all day breakfast 都有,当然少不了我特登黎食既汉堡包,下午茶黎讲选择系非常之多,难怪keep住有街坊入黎食。
相信我下次再想吃巨人汉堡时,一定会选择外卖。