2020-04-24
粉岭联和墟都几多嘢食,今日就去咗间西餐厅试吓。餐厅装潢几有美式风格。二个人食唔想谂咁多,叫咗个二人餐【Café de Tiffany二人晚餐$248】。【精选沙律】司华力肠加沙律菜,开胃之选。餐汤拣咗【粟米蘑菇忌廉汤】,汤料比较少。主菜【冰岛比目鱼大虎虾】预期之外嘅大份量。比目鱼两大件,两边煎到金黄色,外脆内嫩,鱼肉好软滑兼juicy,十分高质。大虎虾肉质爽弹,煎得好香口。仲配大量热辣辣薯角,食完好饱~【美国Angus Prime Grade牛西冷 (+$100)】西冷扒几厚几大份,我哋叫五成但出嚟就七成左右,还好肉味浓郁。配青豆、红萝卜粒、粟米同沙律,营养均衡。【即磨咖啡】咖啡味香浓。【雪糕阿华田(特饮+ $12)】阿华力配朱古力雪糕球,味道又几夹。最后食埋甜品雪米糍。如果唔系加咗$100食靓牛,唔驶$300就由沙律食到甜品,街坊价认真抵食。
餐厅装潢几有美式风格。
【精选沙律】
司华力肠加沙律菜,开胃之选。
餐汤拣咗【粟米蘑菇忌廉汤】,汤料比较少。
主菜
【冰岛比目鱼大虎虾】
【即磨咖啡】咖啡味香浓。
最后食埋甜品雪米糍。 如果唔系加咗$100食靓牛,唔驶$300就由沙律食到 甜品,街坊价认真抵食。