2022-01-08
马鞍山新港城全部都系连锁店,好在隔离嘅富辉商场仲有唔少小店选择。平时通常黎食早餐/常餐,正正常常嘅午香肉丁面配奄列,块蒜蓉多士系好食嘅,热辣辣香喷喷超好味。有时我会加两蚊将块多士转做排包,肥肥,好满足杯柠水都足料,有4片柠檬🍋。(啲柠檬唔系我专登show出黎架,一上台就系咁嘅样🤣)上次见人地食咖哩饭好香,今次一于试下。将午餐嘅黑椒牛扒饭转咖喱汁🍛。牛扒当然系快餐店质素,无乜期望;而个汁虽然其貌不扬,但真心好好味,有洋葱粒喺入面,香香甜甜,好开胃,但食完唔会口干。午餐牛扒饭转汁好似要加钱(?),不过我觉得都值得嘅,最紧要食得开心。留意:份量偏细,男士可能要叫多饭。呢间店weekend早/午餐时段都多人,次次都要排一阵队,但店员做嘢好爽手,服务态度唔错,就算要排队都可以接受。